Menu

Fas Turları ve Fas Hakkında
faydalı bilgiler

Fas turu yolculuk hazırlığı

Fas Turu Yolculuk Hazırlığı

Tek başınıza rahatlıkla taşıyabileceğiniz valiz en iyi valizidir...

1. Fas turu öncesi; Öncelikle yapacağını tur içeriğine göre liste oluşturun:
Fas turunu stressiz yapmamak için tur niteliğine göre valiz hazırlayın. Fas çöl turu mu? İş seyahatimi ? Fas'ta balayı turu mu? İhtiyaçlarınızı karşılayacak bir listesi oluşturabilirsiniz. Böylece tatile evizi taşımamış olursunuz.

2.Fas turu için ilk yardım çantası hazırlamak gerekiyor mu? :
Ufak çarpmalardan oluşacak çizikler için yara bant'ı veya düzenli olarak aldığınız ilaçlar, tatil sırasında oluşacak baş ağrısı, mide bulantısı ya da diğer rahatsızlıklara karşı önlem almak gerekiyor.

3. Bagaj kısıtlamalarını mutlak öğrenin:
Havayolunun belirlediği kilo kısıtlamasına uymak gerekiyor. Tur sırasında ikinci bir iç hat uçuşunuz var ise mutlaka iç hat kısıtlamalarını da öğrenip valizinizi ona göre hazırlayınız. Havaalanına gitmeden önce valizinizi tartın.

4. Fas turunda Ayakkabı tercihi çok önemli:
Fas turu sırasında yürüyüş rotalarında rahat etmek için spor kıyafet ve ayakkabı ile gezmek gezi kalitenizi arttıracaktır. 2 adet spor ayakkabı yeterlidir.

5. Fas turunda Kozmetik ürünlerinde abartıya kaçmayın:
Fas turu için; Özel bakım gerektiren durumlar hariç, çantanızı kremlerle veya kozmetik ürünle doldurmayın. Dünya'nın her yerinde şampuan ve güneş losyonu bulabilirsiniz. Fas turu süresince sade giyinmek sizleri çok rahatlatacaktır.

6. Kırılabilecek eşya:
Fas turu sırasında aldığınız hediyelik eşyaları rahat taşımak ve yer sorunu yaşamamak için kıyafetleriniz ile sarabilirsiniz. Taşımanız gereken porselenleriniz ya da cam eşyalarınız varsa onları çantanıza ayrı bölmelere yerleştirmeye özen gösterin. Bu eşyalarınızı köpük koruyucular ile destekleyebilirsiniz. Satın aldığınız yerden isteyebilirsiniz.

7. Fas turu için kıyafetlerinizi sınıflandırın:
Kıyafetlerinizi sınıflandırın. Örneği: tişörtleri , tişörtlerle. Pantolonları da pantolonlarla bir arada tutmanız kullanım ve bulma kolaylığı sağlayacaktır.

8. Fas turunda günlük İhtiyaç duyacağınız eşyaları küçük çantaya ve sırt çantasına koyun:
Fas tur sırasında valisiniz her ne kadar sizinle beraber olsa da gün içerisindeki şehir gezilerinde, sizden uzakta olacak. Sırt çantanızda her zaman temiz bir çamaşır ve diğer ihtiyaç duyacağını eşyalarınız bulunsun.

9. Sıvı limitleri:
Sıvı limitleri uçuş güvenliği açısından önemlidir. 100 ml'den fazla sıvı olmamasına dikkat ediniz.

10. Yağmurluk:
Fas turu süresince yaz tatili de olsa, bulunduğunuz bölgeye göre serin yaz akşamlarını ve yağmur ihtimalini her zaman vardır. Yağmurluk bulundurabiliriz. Çöl turumuzda grubumuz yılda iki üç defa çöle yağan yağmurdan nasibini almıştır.